EDISON

CDD: 1.1, 1.2, 1.3, 1.7


IF: 1


NOM: EDISON

DESCRIPCIÓ: A l'escola on faig les pràctiques s'han començat a utilitzar dos robots Edison amb els quals els alumnes comencen a endinsar-se en el món de la programació. Per programar-lo utilitzem les tauletes digitals del centre seguint un dossier d'instruccions que va guiant l'aprenentatge des de les ordres més senzilles a les més complexes. Tots els alumnes esperen les classes de robòtica amb molt entusiasme i gaudeixen molt d'aquesta activitat.

REFLEXIÓ: Considero que aquesta mena d'activitats de caràcter tan pràctic i material proporcionen aprenentatges molt significatius. Sovint les tecnologies digitals que s'utilitzen a les aules es limiten al món digital i no tenen repercussions físiques. En aquests robots, en canvi, les diverses ordres justament són moviments, recorreguts, sorolls que es fan físicament. A més, l'Edison permet un ampli ventall de possibilitats. Sovint trobem aplicatius i jocs digitals amb els quals només s'hi pot jugar d'una manera. L'Edison en canvi proporciona, com he dit, maneres molt diverses d'utilitzar-lo que permeten el treball en equip o la competitivitat depenent del que desitgem en cada moment. Això és conseqüència de les culturitzacions que se li poden fer.


També considero important que el preu d'aquests robots no és gens desorbitat (uns 50 euros) i ha estat especialment pensat per les aules.


Per tot això, considero Edison una eina a tenir en compte per desenvolupar la primera dimensió de les CDD especialment les competències 1,2,4 així com la set que parla de metodologies innovadores.

A continuació adjunto el link dun vídeo on s'explica breument el funcionament de l'eina:

Comentarios

Entradas populares de este blog

fonaments de la comunicació audiovisual

Conferència TED de Mitch Resnick

BEE BOT