XARXA T

CDD: 1.6, 2.3 i 2.4

IF:2

NOM: XARXA T

Descripció:A la ZER on faig pràctiques utilitzen un sistema de xarxa conjunta per tots els ordinadors de l'escola que permet tenir accés des de qualsevol ordinador als arxius que s'hi guarden. En aquesta xarxa hi tenen una carpeta personal tots els alumnes del centre i és una peça clau en qualsevol activitat o projecte que facin de manera digital. LA xarxa no només permet guardar-hi els documents sinó que facilita moltíssim la col·laboració entre els nens quan fan projectes en grup i, alhora, permet als docents tenir totes les activitats avaluables en un mateix lloc ordenades. 

Reflexió: El sistema de la xarxa de centre considero que està força estès a moltes escoles actuals. Tot i això, considero que no s'acaba d'utilitzar adequadament al cent per cent de les seves possibilitats. Sovint les carpetes dels alumnes s'utilitzen com un calaix de sastre on s'amunteguen els documents i les imatges d'una manera força indiscriminada i desordenada. Sota el meu parer, és necessari inculcar, de la mateixa manera que ho fem amb les fitxes i els llibres, hàbits d'ordre en aquestes carpetes personals. Així doncs, trobo que no és gens difícil escollir un sistema que permeti ordenar de manera eficient i simple el conjunt de documents que es descarreguen i creen els alumnes separant-los per contingut i sobretot les dates de creació. Més endavant aquesta mena d'hàbits són imprescindibles per mantenir els dispositius digitals raonablement ordenats i evitar els escriptoris plens d'arxius oblidats.

Aquesta actuació acabaria d'arrodonir la utilització de la xarxa del centre i facilitaria en gran manera la col·laboració entre els alumnes així com l'avaluació dels mestres. Per tot això, considero que aquesta evidència s'emmarca en les competències digitals docents número 1.6 , 2.3 i 2.4.

Comentarios

Entradas populares de este blog

fonaments de la comunicació audiovisual

Conferència TED de Mitch Resnick

BEE BOT